Info- en netwerkbijeenkomst NWO-call juni 2018

‘Roldoorbrekend of genderneutraal opvoeden’, ‘digitale geletterdheid’, ‘kinderen en verslaafde ouders’, in totaal gaven 17 onderzoekers een pitch over hun onderzoeksthema op donderdag 7 juni in het MediaPlaza in de Jaarbeurs in Utrecht.

Hun publiek: zo’n 200 collega-onderzoekers en praktijkorganisaties die actief zijn in onderzoek over jeugd. De aanleiding voor deze grootschalige netwerkbijeenkomst is de recente call van NWO voor onderzoek binnen de verschillende NWA-routes. De route Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs is één van de 25 routes waarop kan worden ingediend. Monique Volman, een van de boegbeelden van deze route, lichtte toe dat Gelijke Kansen voor een Diverse Jeugd als startimpulsproject inmiddels in volle gang is.


Monique Volman op 7 juni in het Media Plaza in Utrecht

Deze bijeenkomst werd georganiseerd om onderzoekers en organisaties uit de praktijk de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten en wellicht een start te maken met het bouwen van een consortium dat kan meedingen in de call. Het gaat om onderzoek met een looptijd van 6 tot 8 jaar.

De oproep van NWO: ‘Interdisciplinaire en kennisketenbrede consortia worden opgeroepen tot het indienen van onderzoeksvoorstellen die het brede en vernieuwende karakter van de NWA tot uitdrukking brengen.’ Meer informatie vind je hier.