Wil je bijdragen aan een deskundige en zorgvuldige beoordeling van de aanvragen binnen de NWA-ORC 2020/2021? Geef dan via dit formulier aan dat je beschikbaar bent voor commissiewerk:

Wil je meer weten over de NWA? Kijk dan op www.nwo.nl/nwa of neem contact op via nwa@nwo.nl.

Wat doet de commissie?

De beoordelingscommissie beoordeelt de passendheid en kwaliteit van de aanvragen, met behulp van externe adviezen van deskundigen en een interview met de aanvrager. Daarna stelt de commissie een prioritering van de aanvragen vast. Op basis van deze prioritering besluit de raad van bestuur van NWO welke aanvragers financiering toegekend krijgen.

Wat wordt gevraagd van commissieleden?

Van de leden wordt ervaring gevraagd in onderzoek of ervaring met het beoordelen van de relevantie en kwaliteit van onderzoeksvoorstellen. Ook wordt gevraagd om ervaring en affiniteit met (de beoordeling van) interdisciplinair, kennisketenbreed onderzoek (i.e. zowel fundamenteel als toegepast en praktijkgericht onderzoek), uitgevoerd in samenwerking met private of publieke maatschappelijke organisaties (waaronder het bedrijfsleven).

Ben je geïnteresseerd, vul dan het formulier in.  Eerst meer weten? Neem dan contact op met de coördinator van de NWA-ORC 2020/21: Varsha Kapoerchan, nwa-orc2020@nwo.nl, (070) 349 44 42.